Utilitats > Configuració > Facturació > Reinicia

Funció per eliminar mitjançant una sola operació tota la facturació emesa i rebuda, més els albarans ja facturats i els moviments de magatzem, fins a una data lliurement definible per l'usuari. Se sol fer quan un exercici ha arribat a la data de prescripció fiscal, una vegada a l'any, per bé que és potestatiu de cada empresa fer-ho en altres moments, o fins i tot no fer-ho mai, perquè ningú no hi obliga.

Atenció: La supressió dels documents és definitiva i irreversible. Per aquest motiu és molt important que haver obtingut còpies de seguretat abans de procedir-ne a l'execució. Vegeu nota al peu per a més detalls.

Aquesta operació no modifica l'existència dels articles a magatzem, contràriament al que succeeix si l'usuari dóna de baixa els documents un a un, manualment. Si utilitzeu més d'una empresa caldrà reiniciar la facturació independentment per a cadascuna. Els comptadors de numeració de factures i albarans es mantenen amb els valors existents. Si voleu tornar al número u, haureu de canviar-los manualment a Configuració.

Quan decidiu realitzar el procés, simplement premeu el botó Reinicia que trobareu a Utilitats > Configuració > Facturació, i entreu-hi la data escollida. El programa pren com a predeterminat el darrer dia de l'exercici anterior. Premeu tranquil·lament el botó Accepta, ja que abans d'iniciar l'operació hi ha encara una finestra de confirmació. Els documents eliminats ho seran fins a la data que definiu, de manera inclusiva.

Els moviments de magatzem que s'obtenen a Magatzem > Llistats, així com els gràfics relacionats amb ells i amb la facturació, desapareixeran també després de reiniciar, perquè el programa n'extreu la informació dels albarans de sortida i d'entrada. Si existís alguna factura pendent de cobrar amb data igual o anterior a l'escollida per a reiniciar també serà eliminada. Els albarans pendents de facturar, tanmateix, no seran suprimits, ni tampoc els moviments de magatzem associats. Si cal, podeu anul·lar-los manualment des de Magatzem > Sortides > Canvis, però tingueu en compte que amb aquesta operació l'existència al magatzem de cada article serà restaurada, per la qual cosa l'inventari deixarà de ser real. Cal suposar, no obstant, que els albarans no facturats no haurien d'existir indefinidament atès que el seu destí és ser convertits a factura.

Si treballeu en una xarxa, és molt recomanable efectuar aquesta operació a l'ordinador principal i, en qualsevol cas, tancar abans altres sessions del programa que poguessin estar en execució als altres punts de xarxa.

L'aparició d'un missatge dient Registre blocat per un altre usuari indica que el programa ha trobat algun problema durant el procés. Verifiqueu que altres punts de xarxa no tinguin també obert el programa (consulteu Status, Usuaris de xarxa, o adreceu-vos als altres usuaris de la xarxa local), i/o reinicieu el sistema, i intenteu-ho de nou.

Operacions que convé realitzar abans de reiniciar la facturació

1. Obteniu còpia de seguretat de les vostres dades i deseu-la a part, per duplicat i correctament etiquetada.

2. Creeu una nova carpeta en el disc, per exemple, per sota de la carpeta de programa, doneu-li un nom intel·ligible, i copieu-hi tots els fitxers d'usuari, per si en el futur calgués el processament de dades del període anterior, com l'obtenció d'algun llistat de facturació o de moviment de magatzem, reimpressió d'una factura, treure un gràfic, etc. El programa permet canviar la carpeta de treball sempre que ho voleu, cosa que fa que la consulta de les dades eliminades esdevingui molt senzilla.